444 32 70

Alya Villa Butik Otelinde erken rezervasyon ile ucuz tatil yapmanın keyfini Elcitur.com.tr ile yaşayın!

MACERA

MACERA

Muhafazakar ailelerin tercih ettiği oteller olan İslami oteller, tatilcilerin inançlarını eksiksiz olarak yerine getirebildiği yerler olurken ayrıca sağladığı aktivitelerle keyifli zamanların geçirilmesini de sağlıyor.

Ancak İslami oteller içerisinde yapılan bütün aktiviteler, otelin tasarımı kadar İslami kurallara, İslam’ın gerektirdiği mütevaziliğe ve ahlaki değerlere uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Çünkü İslamiyet’in gereklerine ve getirdiklerine göre yaşamak için hayatın akışı tamamen İslam inancının kurallarına göre planlanması gerekir.

Peki İslami otellerde tatilciler, zamanını nasıl kullanabilir, nasıl aktiviteler yapabilir? Bu yazımızda İslami otellerde yapabileceğimiz aktiviteleri derledik.

*Kaydıraklı Bay-Bayan havuzları
*Spor aktiviteleri
*Animasyon gösterimi
*Yarışmalar
*Fasıl dinletisi
*Tekne turları
*Yat gezileri
*Parasailing
*Su altı sporları

 

Son yıllarda tatilde en çok tercih edilen spor dallarından biri olan yamaç paraşütü ile keyif alacak ve ailenizle birlikte güzel bir tatil geçireceksiniz. Pratik bir uçmanın tüm imkanları sizlerle. 10kilo ağırlığında olan hatta sırtta da rahatlıkla taşıyabileceğiniz yamaç paraşütünde amaç küçük bir tepeden doğayı ve tüm manzarayı gözlemlemek. Hava şartlarına bağlı olarak istediğiniz mesafeye gidebilirsiniz.

Yamaç Paraşütünde Dikkat Edilecekler

Gelişen teknolojiyle birlikte yamaç paraşütü de gelişti. Havacılığın yeni heyecanı olarak tatilcilerin merakla beklediği bir uçuş olanağı. Özel kumaşlarla hazırlanan malzemelerde güvenlik için her zaman garantili ve kaliteli ürünler tercih edilir. Kanat çeşitleri ise kullanıcıların isteğine göre farklıdır. Gökyüzünü dilediğiniz gibi keşfeder ve tatil anılarınızı ölümsüz hale getirebilirsiniz.

Yamaç Paraşütü ile Uçmanın Keyfi

Tatile çıktığınız zaman ailecek yapabileceğiniz zevkli bir spor. Sırt çantalarınıza sığdığı için güzel manzara eşliğinde uçmanın güzelliklerini hep birlikte yaşayın. Türkiye yamaç paraşütü için çok elverişli bir ülke. Eğitimli rehberlerin eşliğinde sizler ilk uçuş deneyiminizi yapabilirsiniz.

Yamaç Paraşütünde Kullanılan Ekipmanlar

Rüzgarın hızına göre rehber eşliğinde uçuşa başlarsınız. Kask, uçuş botları, uçuş tulumu, eldivenler. Rüzgar hızını ölçen alet. Ekipmanlarınız tam olmalı ve yamaç paraşütü eğitimi öncesinde iyi bir eğitim almalısınız. Kalkış yerinin seçimi çok iyi yapılmalı. Uçuş sonrası ineceğiniz yerin ise düz bir zemin olması gerekir.

Yamaç Paraşütüyle Tatilin Keyfi

Spor tutkunları farklı aktivitelerle tatillerini geçirmek ister. Türkiye’de son dönemlerde oldukça yaygınlaşan yamaç paraşütü özellikle ailecek yapılabilecek eğlenceli bir aktivite. Gerekli sağlık koşullarından geçtikten sonra ve uzman kadro eşliğinde yapılan deneyimlerle kendinizi kısa sürede geliştirirsiniz.

Güzel etkinliklerle tatilinizi daha keyifli hale getirme imkanı. Yeni spor deneyimleriyle doğayı yakından keşfedebilir ve uçarken kendinizi daha huzurlu hissedebilirsiniz. Gerekli ekipmanları yanınızda hazır ederek rehberin de yardımıyla iyi bir yamaç paraşütçüsü olursunuz. Türkiye’nin farklı yerlerinde doğal güzellikleri yamaç paraşütüyle seyretme olanağı. Temiz bir havada ailenizle birlikte huzurlu tatil. Güzellikleri birlikte keşfederek, anılarınızı güzel hatıralara çevirebilirsiniz. Yamaç paraşütü çoğu kişi için bir tutku haline geldi. Tatil yörelerinin bir bakıma olmazsa olmazları.

 

Marmaris’te muhafazakar bir aile neler yapabilir?

Tatil bölgelerinin hareketliliği aslında muhafazakar aileler açısında zorluk olsa da günümüzde artık her yerde bireylerin isteklerine cevap verebilecek hizmetler bulunmaktadır. Ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan İslami oteller, muhafazakar kişiler açısından büyük bir önem taşırken bu tatil bölgelerinde restaurantlar, kafeler vb. gibi yerlere kadar indirgenmeye başlamıştır. Nitekim, İslami otellerin yanı sıra alkolsüz mekanlar muhafazakar ailelerin otel dışında da zaman geçirmesi ve bir yerlerde oturup güzel vakit geçirmesi için seçenek olmuştur.

Marmaris, tatilciler tarafından sıkça tercih edilen bölge olurken birçok etkinlik burada insanları bekliyor. Tarihi kalıntılar, turistik bölgeler, doğa güzellikleri ile adeta eşsiz güzellikler barındıran Marmaris, ilgi odağı konumunda.

Bu yazımızda muhafazakar ailelerin Marmaris’te neler yapabileceğini derledik.

Muhafazakar aileler, İslami otellerde denizin tadını en güzel şekilde çıkarmasının yanı sıra yapacakları gezilerle güzel anlar geçirebilirler.

SEDİR ADASI

Sedir Adası Kleopatra Adası olarakta bilinir. Marmaris ve Gökova Körfezi arasında bulunan Sedir Adası Mayıs ve Ekim ayları arasında yüzbinlerce turisti ağırlamaktadır. Sedir Adası Çamlı köyünün iskelesinden kalkan küçük teknelerle ulaşılmaktadır.
Sedir Adası Kleopatra ve Antonius Sezar arasında yaşanan aşkın simgesi olan plajıyla turistleri çekmektedir. Bu plajdaki kumlar Dünya’nın iki yerinde bulunmaktadır. Biri Mısır’da diğeri burda. Bu kumlarında Kleopatra için Sezar’ın 60 büyük gemiyle getirttiğine inanılır. Jeolojik olarak bu kumların her tanesinin boyu ayı olup sodalı suda kendiliğinden çoğalıyor ayrıca ateşte yanma özelliği bulunmaktadır. Denize kattığı eşsiz güzellik görülmeye değer.Muğla’nın Ula ilçesi sınırları içinde yer alır. Antik çağdaki ismi Kedrae veya Cedrae olup, adada bu dönemden kalma kalıntılar bulunmaktadır.

SELİMİYE

Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı köy. Selimiye Muğla Marmaris’e bağlı şirin bir sahil köyüdür. Yakın döneme kadar bölge sadece tekne turları ve deniz turizmine hizmet vermekteyken bu gün kara yoluna da açılmış durumdadır. Bölgeye çok sayıda otel ve pansiyon açılmış; köy tamamıyla sahil, yat ve plaj turizmine açık bir tatil köyü olarak hizmet vermeye başlamıştır.Bağlı ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır.

TURGUT ŞELALESİ

Turgut, Marmaris’in güneybatısında Bayır’dan 9 kilometre sonra gelen ve turizm adına her yıl büyük gelişmeler kaydeden bir yerdir. Özellikle jeep safari turlarının popüler uğrak noktalarındandır.

Şelale, Bayır ile Turgut arasında kalmakta. Bayır’dan Turgut istikametine doğru giderken 5’inci kilometrede Şelale tabelasını görebilirsiniz. Buradan girdikten sonra yaklaşık 200 metre kadar daha ilerlediğinizde Şelale’ye ulaşırsınız. Bölge ormanlarla ve çeşitli çiçeklerle kaplı bir vadi durumunda. Yaklaşık 4 metrelik bir yükseklikten akan şelalesi ile özellikle sıcak yaz aylarında ziyaretçilerin popüler uğrak noktası durumunda. Su çok soğuk. Ufak gölde yüzme imkanı da mevcut. Bölgede küçük restoranlar var ve burada yöresel yemekler ile alabalık yiyebilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşü yapmak için de ideal bir ortam mevcut.

KIZ KUMU

Eğer rotanız Marmaris’e doğru yönelmiş ise Kızkumu görülmesi gereken yerlerin en başında yer alır. Kızkumu, Orhaniye ilçesinin 30 kilometre güneybatısında ve Turgut’tan 2.5 kilometre sonradır. Orhaniye koyu, eşsiz bir doğa oluşumu ile meşhurdur. Yeşilin her rengini görebileceğiniz gibi çam ağaçlarının o güzel kokusuyla birlikte sizi her daim sakin bir deniz beklemektedir.

Bu güzel ilçeyi meşhur yapan doğal güzelliği ise deniz üzerinde yürüyor hissi veren 600 metre batık bir patika gibi uzanan plajdır. Hatta sizde şaşkın gözlerle etrafı süzerken dayanamayıp suya girerek, denizin ortasında yürümenin keyfini çıkarabilirsiniz.

DALYAN NEHRİ

Bir çok doğa güzelliğinin olduğu Marmaris’te Dalyan Nehri’ni sazlıkların arasından küçük teknelerle turlamak büyük bir keyif.

KARYA KAYA MEZARLARI

Marmaris tatilinde gezilmesi gereken yerlerden biri olan Dalyan’daki Kaunos Kaya Mezarları bu bölgenin en önemli simgelerinden biridir. Özellikle tekne turlarında fotoğraf çekmek isteyenler için de bulunmaz bir nimettir. Akşamlar havanın kararmasıyla birlikte ışıklanan tarihi yapı müthiş bir görüntü sunuyor.

MARMARİS MÜZESİ

Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi içinde yer almaktadır. Kalenin 1980-1990 yılları arasındaki restorasyonu sonrasında alan 1991 yılında müze olarak hizmete girmiştir. Marmaris Müzesi’nde yedi kapalı bölüm bulunmaktadır. Bunlardan ikisi arkeoloji salonu olarak, biri de etnografya salonu olarak hizmet vermektedir. Kalan bölümler
ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılmaktadır.

TEKNE TURLARI

Marmaris tatilinizde yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden birisi de günübirlik tekne turlarına katılmak. Sahil boyunca pek çok tekne sabah misafirlerini alarak çevre koy, ada ve plajlara günübirlik tekne turu düzenlemekte. Marmaris merkezinde ve İçmeler’de günübirlik tekne turu düzenleyen pek çok tekne olduğundan tura katılmak istediğinizde tur düzenleyen tekne bulmanız zor olmayacak.
Tekne turu alternatifleri olarak, Marmaris ve çevre koylara yapılan ve “LazyDayOutBoat Trip” olarak adlandırılan günlük Marmaris Tekne Turları; Marmaris’e yaklaşık 2 saat mesafede yer alan meşhur Dalyan’a yapılan Marmaris Dalyan Tekne Turları ve geceleri yapılan Yemekli Tekne Turları bulunmaktadır.

Marmaris’te en çok tercih edilen uzun yol günübirlik turu ise “Dalyan Turu”. Dalyan Turu’na mutlaka katılmanızı tavsiye ederiz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonrasında Dalyan’da çamur banyosu ve tarihi mekanları görme gibi aktiviteler ile unutulmaz anlar yaşayacağınız kesin. Ayrıca Turunç ve Ekincik Koyları’na yapılan günübirlik tekne turları da revaçta. Akşamları düzenlenen yemekli mehtap turları da çok eğlenceli ve katılmanız tavsiye edilir. Marmaris’e gelip de günübirlik tekne turlarına katılmadan ayrılmamanız tavsiye edilir.

İşte Marmaris’te yapılabilecek tekne turlarından bazıları;
1)Marmaris ve Çevresi Tekne Turu
2)Dalyan Tekne Turu
3)Gece Mehtap Turu
4)Balık Avlama Turu

KİŞİYE ÖZEL YAT GEZİSİ
Kendiniz de tekne veya yat kiralayarak kendi belirleyeceğiniz koylara size özel tur düzenleyebilirsiniz.

Eğer aileniz ve sevdiklerinizle kalabalık bir grup halinde Mavi Tur yapacaksanız en uygun yöntem Özel Yat Kiralamak. Sizlere, sadece kendinize ait bir teknede sevdiklerinizle muhteşem bir tatil öneriyoruz.

Mavi yolculuk dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri kuşkusuz Marmaris’tir.Marmaris’in eşsiz koylarında harika anlar yaşayabilirsiniz. Dalış yapabilir, fotoğraf çekebilir, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarda kısa yürüyüşler yapabilir ya da sadece yüzüp güneşlenebilirsiniz.

 
Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Bilgileriniz Alınmıştır!

En kısa sürede size dönüş yapacağız.